Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των αποστράτων αστυνομικών

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των αποστράτων αστυνομικών

Αρ. Πρωτ. 21220/03.08.2011 

Προς Υπουργούς:

- Εθνικής Άμυνας

- Προστασίας του Πολίτη

- Οικονομικών

Ο εμπαιγμός των αποστράτων αστυνομικών και αξιωματικών από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται αμείωτος. Πριν 4 μήνες η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού αποφάσισε, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και διαβούλευση, τη μείωση των μερισμάτων κατά 25% και μάλιστα αναδρομικά από την 1/1/2011. Ταυτόχρονα επιβλήθηκε στους εν ενεργεία ένστολους, αύξηση των κρατήσεων σε ποσοστό 25% για λογαριασμό του Ταμείου. Οι μερισματούχοι μάλιστα θεώρησαν, ότι θα λαμβάνουν στην ώρα τους το μειωμένο πλέον μέρισμα, κάτι που στην πράξη δεν έγινε.

Συγκεκριμένα, στις 4 Ιουλίου το Μετοχικό Ταμείο Στρατού με ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε, ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων η πληρωμή των μερισμάτων που έπρεπε ήδη να έχουν καταβληθεί στις 5 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί την 11 ή 12 Ιουλίου. Στις 12 Ιουλίου, όμως, οι συνταξιούχοι ένστολοι διαπίστωσαν, ότι δεν έχουν καταβληθεί τα μερίσματα στις τράπεζες. Με νέα του ανακοίνωση, λοιπόν, το Ταμείο γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους, ότι χρήματα δεν υπάρχουν. Η προσβολή και ο εμπαιγμός των συνταξιούχων αστυνομικών από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι πρωτόγνωρα και θίγει την τιμή και την αξιοπρέπειά τους. Οι αστυνομικοί, που εργάσθηκαν επί 30 και 35 χρόνια υπό αντίξοες συνθήκες, λαμβάνοντας πενιχρούς μισθούς, δεν ζητούν χάρη και δεν κάνουν επαιτεία. Απαιτούν να τους καταβληθούν τα νόμιμα και δεδουλευμένα και να σταματήσει η προσβολή της προσωπικότητάς τους και ο εμπαιγμός από τους αρμοδίους.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Πότε επιτέλους θα σταματήσει ο εμπαιγμός και η προσβολή της αξιοπρέπειας των απόστρατων αστυνομικών και θα τους καταβληθούν τα μερίσματα, που δικαιούνται;

Απαντήσεις Υπουργείων